Somon si legume de primavara in lasagna

Somonul se taie in 4 pe lung, se stropeste cu sucul de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Morcovii se taie felii pe lung. Cepele verzi se curata de p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr somon
  • 2 linguri suc de lamaie
  • sare
  • piper alb
  • 150gr morcovi
  • 150gr pastai de mazare verzi
  • 200gr cepe verzi
  • 40gr unt
  • 4 foi de lasagna
  • 150gr Creme Fraiche
  • 1 lingurita mustar

Mod de preparare

Somonul se taie in 4 pe lung, se stropeste cu sucul de lamaie, se sareaza si se pipereaza. Morcovii se taie felii pe lung. Cepele verzi se curata de partea verde si se injumatatesc pe lung. 20gr unt se topeste intr-o cratita. Se adauga morcovii pentru 2-3 minute, pastaile si ceapa si se mai lasa 4-5 minute pe foc.

Foile de lasagna se fierb in apa cu sare. Se scot afara cu o spumiera si se pun pe un prosop umed. Patru forme se ung cu restul de unt si in fiecare forma se pune cate o foaie de lasagna.

Creme Fraiche se amesteca u usturoiul. Cuptorul se incalzeste la 225°C. Jumatate din legume se pun peste foile de lasagna si apoi cate o felie de somon. Se adauga sare si piper si apoi se pun si restul de legume, deasupra se pun cate 2 linguri de Creme Fraiche. Foile de lasagna se impacheteaza si se baga la cuptor pentru 10 minute pe treapta a treia din cuptor.
Reteta Somon si legume de primavara in lasagna a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...