Stiuca umpluta

Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe burta, ci pe linia coloan

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 stiuci intregi
  • 30 g sare
  • 500 ml lapte
  • 4 chifle
  • 5g piper macinat
  • O legatura patrunjel verde
  • 5 oua
  • 150 g unt
  • 300 g ciuperci
  • 300 ml vin
  • 3 lamai
  • 10 portii de cartofi cu unt

Mod de preparare

Stiuca se curata de solzi, i se scot ochii si branhiile, se spala cu atentie si se zvanta. Se despica dar nu ca de obicei pe burta, ci pe linia coloanei vertebrale pana la cavitatea abdominala. Se scoate coloana si intestinele. Se spala cavitatea abdominala si se zvanta. Se desface o parte de carne de pe oase avand grija sa ramana pielea intreaga. Se da un praf de sare in interior si pana se umple se pune la o parte. Se procedeaza la fel cu cealalta stiuca.

Se pregateste umplutura: chiflele se inmoaie in lapte si cand se imbiba suficient, se preseaza si se da prin masina de tocat carne odata cu carnea scoasa din interiorul stiucilor. Ciupercile curatate, taiate marunt se calesc in putin unt. Se condimenteaza cu sare si piper, se da aroma cu patrunjel verde. Ciupercile se adauga la tocatura, se amesteca totul cu 5 oua intregi. Cu aceasta compozitie se umple pielea stiucilor, care apoi se coase sau se fixeaza cu scobitori. Se asaza in tava de copt unsa cu unt, se introduce in cuptor la foc mijlociu. Se adauga apa si vin alb, in timpul prajirii se stropeste cu sosul din tava,se rumeneste. Se serveste garnisit cu rondele de lamaie cu cartofi cu unt.
Alte retete recomandate:

Ardei umpluti

Ciuperci umplute

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa