Stiuca umpluta se poate prepara cand este dezlegare la peste. Ingredientele de baza ale retetei sunt: stiuca, morcov, sfecla, lamaie.
Pentru a pregati o stiuca umpluta excelenta pentru zilele cu dezlegare la peste prima data se curata stiuca, se spala si se taie capul. Se desprinde pielea de cap si se trage incet inspre coada. Daca mai ramane carne pe pielea trasa, se rade cu dosul cutitului. Pielea se sareaza si se lasa la o parte. Se desface carnea de pe oasele pestelui si se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela inmuiat in lapte sau in apa si cu ceapa tocata marunt si rumenita putin in ulei.
La tocatura se adauga sare, piper, o lingurita patrunjel tocat si doua oua batute spuma. Se amesteca bine si se umple pielea stiucii, nu prea indesat pentru a nu plesni la fiert.
Din tocatura ramasa se fac mici perisoare. In vasul pentru fiert peste, se pun o ceapa intreaga, morcovul si sfecla taiate foarte subtire si oasele de la peste. Peste zarzavat se asaza pestele umplut, capul, perisoarele si se toarna 2 l de apa. Se lasa sa fiarba acoperit la foc mic. Cand este fiert, se scoate pestele umplut, se asaza in mijlocul unei farfurii lungi, se taie felii de grosimea unui deget, se aranjeaza capul astfel incit sa aiba forma pestelui intreg. In jurul lui se pun perisoarele din peste fierte si cateva felii de lamaie.
Se serveste cu sos de mustar.
Alte retete cu peste recomandate:
Salata de icre
Salata cu peste
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti