Ton prajit cu ghimbir ras si arpagic

Marinati bucata de ton in putin sos de soia, timp de 1 ora. Uscati pestele prin tamponare cu un servet de hartie, frecati-l cu ulei de susan si prajit

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 bucata de 225-285 g din cel mai bun ton
  • preferabil partea dinspre coada sau o fasie subtire de pe spate
  • sos de soia
  • 1 lingura cu ulei de susan
  • 2 bucati de ghimbir proaspat de marimea unui deget
  • 1 legatura de arpagic proaspat
  • tocat marunt

Mod de preparare

Marinati bucata de ton in putin sos de soia, timp de 1 ora. Uscati pestele prin tamponare cu un servet de hartie, frecati-l cu ulei de susan si prajiti-l aproximativ 2 minute intr-o tigaie neaderenta foarte incinsa, intorcandu-l mereu. Scoateti-I si lasati-l 1 minut sa se raceasca, timp in care decojiti si radeti marunt ghimbirul. Pentru servire, puneti cate o gramajoara de ghimbir proaspat si cate una de arpagic pe marginea fiecarei farfurii, turnand sosul de soia in mijloc. Folosind un cutit ascutit, taiati tonul in felii de 1/2-1 cm grosime, punand pe fiecare farfurie cel putin 3-4 felii. In Japonia, feliile mai groase sunt considerate un semn de generozitate si de reala decadenta, dar mie imi plac totusi cele subtiri.
Se serveste cald.

Alte retete recomandate:

Tocanita cu ciuperci

Vinete coapte

Pulpe de pui la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...