Fazan umplut

Fazanul se curata de pene, se parleste si se goleste de intestine, apoi se condimenteaza si se lasa deoparte. Se toaca inima, pipota, ficatul, impreu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 fazan
  • 200 gr carne de porc
  • 100 gr slanina
  • 8 ciuperci
  • 2 pahare vin alb
  • sare
  • piper
  • 2 linguri de unt
  • 4 felii paine alba
  • 1 jumatate lamaie
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Fazanul se curata de pene, se parleste si se goleste de intestine, apoi se condimenteaza si se lasa deoparte. Se toaca inima, pipota, ficatul, impreuna cu carnea de porc, 50 gr slanina si cateva fire de patrunjel. Ciupercile se spala si se curata, apoi se taie marunt si se lasa la inabusit in putin unt. Dupa ce s-au racit, se amesteca cu tocatura, se adauga sare, piper, vinul alb si se amesteca bine. Se umple apoi fazanul cu pasta si se infasoara cu o bucata de slanina. Se tine la rece 12 ore, dupa care se pune intr-un vas, se acopera si se da la cuptor, la foc potrivit. Cand fazanul este aproape rumenit, se toarna 1 jumatate pahar apa clocotita, 1 jumatate pahar vin, sare, piper, se acopera si se lasa sa fiarba la foc slab doua ore.


Se serveste cald.

Alte retete:

Curcan umplut Rulada de porc Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca