Un gust delicios, la un preparat deosebit!
Eu am avut 2 porumbei mari, de camp, porumbei salbatici. Dupa ce i-am curatat, parlit si scos intestinele, spalati bine, i-am pus la oala sub presiune sa fiarba in apa cu sare, cu morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, curatate si lasate intregi. Au fiert aproape o ora, apoi i-am scos din supa, i-am lasat sa se scurga si i-am rumenit bine in ulei incins.
Am pregatit 2 galusti mari din gris astfel: am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare, galbenusurile frecate un pic cu uleiul, le-am incorporat in albusuri si am adaugat grisul in ploaie. Am lasat amestecul 5 minute, dupa care cu ajutorul unui polonic umplut cu amestecul de gris le-am scufundat in supa in care am fiert porumbeii, supa care clocotea la foc mic, am lasat sa fiarba la foc domol cate 5 minute pe ambele fete, apoi le-am lasat la scurs intr-o spumiera.
Am pregatit sosul astfel: de seara am pus merisoarele uscate intr-un pahar si am turnat vinul cu un praf de scortisoara peste ele. Le-am lasat peste noapte sa se umfle, apoi le-am scurs bine pastrand vinul. Am incins intr-o tigaie un cub de unt cu o lingura de zahar de cocos sau zahar brun. Cand s-a caramelizat, am pus merisoarele scurse si am stins cu paharul de vin. Am lasat amestecul in care am pus si 2 ramurele de menta verde, sa fiarba in clocote mici pana s-a legat un pic.
Am montat farfuriile, asezand pe platou o galusca mare de gris, deasupra porumbelul rumenit stropit cu acest sos dulce acrisor de merisoare.
Pofta buna!
Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiSnitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...
Snitel de curcanCiorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...
Ciorba ardeleneascaAtat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!
Cornulete fragede cu gem de mere cu gutuiUn suc plin de vitamine care raman intacte doar prin presarea la rece cu ajutorul storcatorului Kuvings!
Suc din morcovi, portocale si sfecla rosie la KuvingsImi place pestele in orice combinatie. De data aceasta am incercat aceasta reteta de peste marinat. A iesit grozav de bun!
Macrou marinat la receSe taie marunt morcovul si patrunjelul si se pune la fiert in apa cu sare. Intre timp se scobesc guliie. Se prepara copozitia...
Ciorba de gulii umpluteSalata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.
Salata cu oua si puiBucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Comentarii