Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

Un gust delicios, la un preparat deosebit!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

Ingrediente

  • 2 porumbei
  • sare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 100 ml ulei
  • cuibul din gris:
  • 2 oua
  • 5 linguri cu varf de gris
  • un praf de sare 40 ml ulei (o lingurita)
  • sos dulce acrisor din merisoare:
  • 100 g merisoare deshidratate
  • 50 ml vin rosu
  • un cub de unt
  • 1 lingura de zahar din cocos sau brun
  • un praf de scortisoara
  • 2 frunze de menta proaspata

Mod de preparare

Eu am avut 2 porumbei mari, de camp, porumbei salbatici. Dupa ce i-am curatat, parlit si scos intestinele, spalati bine, i-am pus la oala sub presiune sa fiarba in apa cu sare, cu morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, curatate si lasate intregi. Au fiert aproape o ora, apoi i-am scos din supa, i-am lasat sa se scurga si i-am rumenit bine in ulei incins.

Am pregatit 2 galusti mari din gris astfel: am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare, galbenusurile frecate un pic cu uleiul, le-am incorporat in albusuri si am adaugat grisul in ploaie. Am lasat amestecul 5 minute, dupa care cu ajutorul unui polonic umplut cu amestecul de gris le-am scufundat in supa in care am fiert porumbeii, supa care clocotea la foc mic, am lasat sa fiarba la foc domol cate 5 minute pe ambele fete, apoi le-am lasat la scurs intr-o spumiera.

Am pregatit sosul astfel: de seara am pus merisoarele uscate intr-un pahar si am turnat vinul cu un praf de scortisoara peste ele. Le-am lasat peste noapte sa se umfle, apoi le-am scurs bine pastrand vinul. Am incins intr-o tigaie un cub de unt cu o lingura de zahar de cocos sau zahar brun. Cand s-a caramelizat, am pus merisoarele scurse si am stins cu paharul de vin. Am lasat amestecul in care am pus si 2 ramurele de menta verde, sa fiarba in clocote mici pana s-a legat un pic.

Am montat farfuriile, asezand pe platou o galusca mare de gris, deasupra porumbelul rumenit stropit cu acest sos dulce acrisor de merisoare.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...

Socată reţeta bunicii
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Chiftelute marinate

Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Chiftelute marinate
Cele mai apreciate rețete
Mini Pavlova
1
Sufleuri

Mini Pavlova

Pentru Mini Pavlova in cupe se pun bezele maruntite, deasupra frisca bine batuta si se orneaza cu fructe de padure si menta...

Mini Pavlova
Furnici in copac
2
Paste si pizza

Furnici in copac

Pentru retete dietetice! E prima data cand am incercat reteta si mi-a placut! Cred ca merita incercata !

Furnici in copac
Punch Mojito cu fructe de padure
3
Punch-uri

Punch Mojito cu fructe de padure

Punch Mojito cu fructe de padure – ideal atunci cand dai o petrecere acasa si vrei sa iti intampini invitatii cu ceva bun...

Punch Mojito cu fructe de padure
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Portokalopita – placinta greceasca cu portocale
5
Prajituri

Portokalopita – placinta greceasca cu portocale

Portokalopita – placinta greceasca cu portocale
Parteneri
Salata de vinete cu ardei copti
Bucataras.RO

Salata de vinete cu ardei copti

Vara aceasta am tot testat toate sortimentele de salata de vinete si am ajuns la concluzia ca aceasta este preferata noastra.

Salata de vinete cu ardei copti
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Gustos.RO

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri

Descopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...

Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Socată reţeta bunicii
ReteteCulinare.RO

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii