Pulpa de cerb

• adaugati boabele de ienupar, patrunjelul, uleiul de masline si usturoiul in blender – asezonati cu sare si

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Pulpa de cerb

Ingrediente

  • pulpa de cerb - 1 buc 800 g si cca 4,55 cm grosime
  • ienupar - 45 bobite zdrobite la mojar
  • patrunjel - ½ legatura
  • ulei de masline - 200 ml
  • cimbru proaspat - 2 fire
  • rozmarin proaspat - 1 fir
  • unt - 30 g
  • vin rosu demisec, calitativ - 100 ml (optional puteti sal reduceti pe foc, inainte de al pune in punga de vidat)
  • usturoi - 4 catei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• adaugati boabele de ienupar, patrunjelul, uleiul de masline si usturoiul in blender – asezonati cu sare si piper si blendati pana obtineti o emulsie
• ungeti pulpa de cerb cu aceasta emulsie si lasati-o la marinat pentru 10 minute, folosind caserola de marinare rapida Foodsaver
• faceti un "pat" de 15 straturi de folie de plastic
• asezonati din nou pulpa de cerb – puneti-o pe folia de plastic si rulati-o strans
• gauriti-o cu o scobitoare pe alocuri si introduceti-o in punga de vidat Foodsaver
• puteti pune si restul marinadei in punga, adaugati si cimbrul, iar cand o vidati, folositi 1-2 servetele in interiorul pungii pentru a absorbi excesul de sucuri – sau puteti sa opriti vidarea in punctul in care doriti, activand butonul de sigilare
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 65 ⁰C si lasati pulpa de cerb acolo pentru 2 ore – 2 ore si 20 de minute, in functie de grosime
• scoateti-o din punga si sotati-o in unt, cu usturoi, sare, piper si o crenguta de rozmarin
• stingeti cu vin rosu
• se serveste medium rare – medium.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, de tipul sau, precum si de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide