Mancare de iepure cu masline si capere

Iepurele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun bucatile la prajit in tigaia cu uleiul incins. Se caleste si ceapa solzisori si s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 iepure
  • 7-8 cepe
  • 250 gr masline
  • 1-2 foi de dafin
  • cateva boabe ienibahar
  • 250 gr capere
  • piper
  • putina sare
  • 1 pahar vin alb
  • lamaie

Mod de preparare

Iepurele se curata, se spala si se taie in bucati potrivite. Se pun bucatile la prajit in tigaia cu uleiul incins. Se caleste si ceapa solzisori si se asaza apoi peste carne. Se adauga apa in vasul cu carnea si ceapa si se lasa la fiert 2-3 ore. Se oparesc intre timp maslinele, impreuna cu foile de dafin, ienibaharul, piper si sare. Se toarna vinul, cand mancarea este aproape gata si se adauga cateva felii de lamaie. Se mai lasa 10-15 minute la fiert, dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.


Se serveste a doua zi, rece, garnisita cu capere.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor Chiftele Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)

Dragii mei, va prezint o reteta mai mult decat simpla pe care mai mult ca sigur o faceti si voi acasa. Ea nu necesita...

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca