Mancare de mistret cu sos de rosii

Carnea de mistret se lasa doua zile la marinat. Apoi se taie felii si se pune la prajit. Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga cepele taiate

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne de mistret
  • 2-3 cepe
  • sare
  • 1 lingura faina
  • 1 pahar suc de rosii
  • 1 pahar vin alb
  • 5-6 boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 50 gr untura

Mod de preparare

Carnea de mistret se lasa doua zile la marinat. Apoi se taie felii si se pune la prajit. Cand carnea incepe sa se rumeneasca se adauga cepele taiate marunt si se toarna apa cat sa acopere carnea. Se fierbe cu capacul timp de 2-3 ore. Dupa ce carnea s-a inmuiat, se presara faina, se amesteca, se adauga zeama de rosii, vinul alb, boabele de piper si foaia de dafin. Se lasa sosul sa scada pana devine un sos obisnuit.


Se serveste foarte calda, cu patrunjel verde presarat deasupra.

Alte retete culinare:

Curcan umplut Piftie de curcan Muschi de porc la cuptor

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...