Mancare de potarnichi cu ciuperci

Potarnichile se curata si se spala, apoi se pun cu ulei fierbinte intr-un vas sa se rumeneasca pe foc mic. Se intorc din cand in cand si se lasa sa s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 potarnichi
  • 1 ceapa
  • 1 arpagic
  • 1 catel usturoi
  • 100 ml ulei
  • 1 foaie dafin
  • cimbru
  • 1 paharel vin alb
  • 1 paharel vin rosu
  • 10-12 ciuperci
  • 3-4 linguri unt

Mod de preparare

Potarnichile se curata si se spala, apoi se pun cu ulei fierbinte intr-un vas sa se rumeneasca pe foc mic. Se intorc din cand in cand si se lasa sa se rumeneasca uniform. In alt vas se pune ulei cu ceapa taiata solzisori, cu arpagicul si usturoiul taiate feliute, cu putin cimbru, foaie de dafin si patrunjelul verde tocat si se calesc pe foc mic, fara sa se rumeneasca, apoi se toarna cele doua paharele de vin si se lasa sa fiarba si sa scada mai mult de jumatate. In sos se adauga 3-4 linguri unt topit si se lasa sa fiarba aproximativ 10-15 minute. Carnea se scoate de pe oase si se asaza pe o farfurie, se toarna sosul peste ea si se garniseste cu ciupercile fierte inabusit in putin unt sau ulei.


Se serveste cu paine prajita in ulei.

Alte retete culinare:

Ardei umpluti

Friptura de vita la cuptor

Tocanita de pui

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...