Ostropel din carne de cerb

Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii si telina taiate felii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de cerb
  • 100 gr untura
  • 100 gr ceapa
  • 1 jumatate de telina
  • 1 morcov
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 gr bulion
  • 50 gr faina
  • cateva boabe de piper
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii si telina taiate felii subtiri. Dupa ce legumele s-au rumenit putin, se adauga bulionul si se stinge cu apa calda si cu zeama in care s-a marinat carnea. Dupa 10-15 minute de fierbere, se strecoara sosul peste carnea prajita si se pune totul din nou la fiert. Cand carnea este gata, se adauga usturoiul pisat, otetul, sarea si piperul dupa gust.


Ostropelul se serveste cu garnitura de cartofi fierti, presarati cu patrunjel verde.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Ciorba radauteana

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...