Ostropel din carne de cerb

Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii si telina taiate felii

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de cerb
  • 100 gr untura
  • 100 gr ceapa
  • 1 jumatate de telina
  • 1 morcov
  • 1 capatana de usturoi
  • 50 gr bulion
  • 50 gr faina
  • cateva boabe de piper
  • otet
  • sare

Mod de preparare

Carnea se taie bucati sis e pune la rumenit in untura. Se scoate apoi si in untura ramase se caleste faina cu ceapa, morcovii si telina taiate felii subtiri. Dupa ce legumele s-au rumenit putin, se adauga bulionul si se stinge cu apa calda si cu zeama in care s-a marinat carnea. Dupa 10-15 minute de fierbere, se strecoara sosul peste carnea prajita si se pune totul din nou la fiert. Cand carnea este gata, se adauga usturoiul pisat, otetul, sarea si piperul dupa gust.


Ostropelul se serveste cu garnitura de cartofi fierti, presarati cu patrunjel verde.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...