Placinta cu carne de vanat

Ceapa se taie marunt, iar legumele in bucati mici sau cubulete. Carnea se pune intr-un bait. Dupa 12 ore se taie in bucati si se pune la prajit in 100

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr carne de vanat
  • 200 gr ciuperci
  • 100 gr untura
  • 30 gr bulion
  • 100 gr smantana
  • 100 telina
  • 100 gr morcovi
  • 100 gr ceapa
  • 200 gr cartofi
  • 1 leg patrunjel
  • piper
  • piper boabe
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt, iar legumele in bucati mici sau cubulete. Carnea se pune intr-un bait. Dupa 12 ore se taie in bucati si se pune la prajit in 100 gr untura bine incinsa. Dupa ce s-a prajit putin, carnea se scoate intr-un alt vas, se adauga putina apa, se acopera si se inabusa la foc mic. In untura ramasa se caleste putin ceapa, dupa care se adauga legumele si impreuna se calesc 10-15 minute, dupa care se pune bulion si boabe de piper. Se stinge cu apa calda si apoi se lasa la fiert 10-15 minute, dupa care se rastoarna peste carnea pe jumatate fiarta. Se mai adauga ciupercile inabusite in restul de untura, patrunjelul taiat marunt, piperul, smantana si sare dupa gust. Toate acestea se lasa la fiert 5-10 minute. Se imparte apoi mancarea in 4 vase mici de yena. Deasupra fiecarui vas se intinde o foaie de aluat. Se unge cu ou si se introduce in cuptor, unde se tine pana ce coca se rumeneste pe deasupra.
Se serevste fierbinte.

Alte retete:

Ciorba radauteana Curcan umplut Rulada de porc

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...