Porumbei cu ciuperci

Porumbeii se curata si se spala. Se pun apoi la calit cu ceapa tocata si cu slanina taiata feliute. Dupa ce s-au rumenit, porumbeii se scot din vas i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 porumbei
  • 50 gr slanina
  • 2 linguri unt
  • 6-7 cepe
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura bulion de rosii
  • patrunjel si marar verde
  • 200 gr ciuperci
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Porumbeii se curata si se spala. Se pun apoi la calit cu ceapa tocata si cu slanina taiata feliute. Dupa ce s-au rumenit, porumbeii se scot din vas iar in sosul ramas se pune o lingura cu faina, care se rumeneste putin, apoi se stinge cu o ceasca apa si se adauga bulionul de rosii. Se potriveste la gust de piper, sare si se presara deasupra verdeata tocata. Sosul se amesteca si se adauga porumbeii in vas si se lasa la fiert, pe foc mic, acoperit cu un capac. Se adauga apoi ciupercile si se lasa la fiert pana se inmoaie.


Aceasta mancare se serveste calda.

Alte retete culinare:

Friptura de vita la cuptor Pastrav la cuptor Tocanita de pui

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...