Potarnichi cu zarzavat

Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2-3 potarnichi
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri unt
  • 300 gr slanina
  • 2 pahare zeama de carne
  • 2-3 boabe piper
  • sare
  • cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 1 varza
  • 2 linguri untura
  • 2 morcovi
  • 2 gulii

Mod de preparare

Potarnichile se curata, apoi se golesc si se flambeaza. Se lasa la rumenit, se presara faina si se adauga 125 gr slanina taiata in bucati si calita. Peste potarnichi se toarna zeama de carne, se mai pune sare, boabe de piper, condimente si se lasa la fiert. Separat, se curata o varza, se spala, se taie in patru si se pune la fiert intr-un vas cu apa clocotita, impreuna cu slanina sarata, untura, morcovii si guliile. Se lasa apoi sa fiarba 40-50 minute si se strecoara. Se unge o forma cu unt si se asaza la fund, un rand de morcovi si gulii taiate, iar pe margine se asaza bucati lungi de slanina. Varza se pune in forma intr-un strat gros. In mijlocul verzei se lasa un gol, in care se pun potarnichile fierte, taiate in patru sau intregi. Se acopera cu varza ramasa si se indeasa bine. In vasul in care a fiert carnea se pune putina zeama de carne, amestecand-o cu sosul ramas, apoi se strecoara prin sita peste potarnichile cu varza. Se lasa in cuptor 30 de minute sa fiarba bine,


Se serveste calda.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor Rulada de porc Curcan umplut

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gogosi pufoase la cuptor

Este prima data cand fac aceste gogosele si chiar mi-au iesit foarte delicioase. Reteta am luat-o de la Laura Adamache.

Gogosi pufoase la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca