Potarnichi umplute, in aspic

Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe ingrediente.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 potarnichi
  • 8-9 ficati
  • 100 gr ficat de porc
  • 150 gr slanina
  • 6-10 ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • 1 paharel mic de coniac
  • Pentru aspic:
  • carcasele de la potarnichi
  • 250 gr sorici proaspat
  • 1 picior proaspat de porc
  • 1 pahar vin
  • 1 albus ou

Mod de preparare

Potarnichi umplute, in aspic este o mancare deosebit de gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta avem nevoie de mai multe ingrediente. Potarnichile se curata, se golesc, se despica pe toata lungimea spinarii, se scot oasele, apoi se sareaza si se lasa deoparte. Se prepara o umplutura din ficatul de potarniche, 4- 5 ficati de pasare, 1 bucatica de ficat de vaca sau de porc si 100 gr slanina proaspata. Se taie toate in bucati mici si se calesc in unt cu o lingura de ciuperci tocate si o ceapa taiata marunt. Ficatul se lasa apoi sa se raceasca, se da prin masina de tocat de 2-3 ori, se adauga o bucatica de unt proaspat, galbenusul, sarea, piperul si se amesteca bine. Cu pasta obtinuta se umplu potarnichile. Se infinge in pasta, in mijloc un ficat de gaina in care s-au infipt cateva felii de ciuperci. Se sareaza, se pipereaza ficatul, se stropeste cu coniac si se leaga cu o sfoara potarnichea. Se infasoara apoi in felii de slanina si se fierbe in zeama concentrata de carne pregatita din carcasa si resturile de la potarnichi, sorici proaspat si un picior de porc. Se fierbin apa cu vin, apoi se strecoara si se pun la fiert in aceasta zeama potarnichile. Dupa aceea, se scot, se desfac din slanina, se scurg si se pun intr-o forma ovala la racit. Zeama se limpezeste cu albus de ou iar dupa ce potarnichile s-au racit se toarna deasupra zeama limpezita si se lasa la intarit aspicul.


Se serveste dupa ce a stat la rece.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca