Prepelita la frigare

Prepelitele se curata de pene, se golesc, se flambeaza apoi se sareza si se infasoara fiecare in parte intr-o foaie de vita si o felie de slanina. Se

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 prepelite
  • 4-5 foi de vita
  • 50 gr slanina
  • 4-5 felii paine alba
  • 20 gr unt
  • zeama de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Prepelitele se curata de pene, se golesc, se flambeaza apoi se sareza si se infasoara fiecare in parte intr-o foaie de vita si o felie de slanina. Se pun apoi la frigare una langa alta si se lasa la fript 20 de minute. Cand sunt gata se scot din slanina si din foaia de vita, dupa care se asaza pe felii de paine prajita in unt.


Zeama care s-a scurs, se degreseaza, se adauga zeama de la o lamaie si se serveste separat sau se stropesc prepelitele si crutoanele de paine.

Alte retete:

Piftie de curcan Muschi de porc la cuptor Rulada de porc

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...