Sivet de caprioara

Se taie bucati carnea, se sareaza si se pun la prajit in putina untura. Se adauga apa, se acopera si se lasa la inabusit, pe foc mic. In untura ramas

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne macra de caprioara
  • 300 gr ciuperci
  • 300 gr arpagic
  • 150 gr costita afumata
  • 200 ml vin
  • 100 gr untura
  • 1 lingura de faina
  • 30 gr bulion
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 1 jumatate telina
  • 1 fir de cimbru
  • 30 ml coniac
  • 1 jumatate capatana de usturoi
  • piper pisat
  • crutoane de paine
  • sare

Mod de preparare

Se taie bucati carnea, se sareaza si se pun la prajit in putina untura. Se adauga apa, se acopera si se lasa la inabusit, pe foc mic. In untura ramasa se calesc ceapa, morcovul si telina. Se adauga apoi faina, usturoiul tocat marunt, bulionul, dafinul, cimbrul si se stinge totul cu apa calda, dupa care se lasa la fiert. Apoi legumele si sosul se strecoara si se adauga pasate peste carne. Restul de untura se imparte in doua. Se prajeste costita taiata in fileuri, se scoate si se pun la inabusit ciupercile maruntite. In restul de untura se inabusa arpagicul. Se amesteca apoi toate ingredientele, se adauga coniacul, vinul, sare si piper si se mai lasa la fiert impreuna.


Se serveste cu crutoane de paine prajita.

Alte retete culinare:

Gratar de porc cu vinete coapte Curcan umplut Rulada de porc

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...