Spata rulata de caprioara

Spata se curata, se spala si se turteste putin. Se sareaza, pipereaza si se da deoparte. Se toaca resturile de carne cu o ceapa mica, slanina, cateva

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg spata de caprioara
  • 1 ou
  • 60 gr slanina
  • 125 gr jambon
  • 250 gr ciuperci
  • 50 gr unt
  • 100 gr miez de paine
  • 30 gr faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 3 morcovi
  • ceapa
  • zeama de carne
  • 2 pahare vin alb

Mod de preparare

Spata se curata, se spala si se turteste putin. Se sareaza, pipereaza si se da deoparte. Se toaca resturile de carne cu o ceapa mica, slanina, cateva fire de patrunjel si miezul de paine muiat in zeama de carne. Se toaca bine, apoi se sareaza, se pipereaza si se

adauga un ou intreg. Se ia spata, se unge cu pasta, pe care se asaza felii de jambon, apoi se ruleaza. Se scot marginile ca sa nu se desfaca Ia fiert si se lega. Se pune untul pe foc mic si se adauga felii de morcov si de ceapa. Se presara putin cimbru si o foaie de dafin pulbere si

se asaza deasupra rulada de carne. Se adauga sare si piper, zeama de carne si vinul alb. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba la foc mic. Separat, se spala si se albesc ciupercile in apa fiarta cu sare, apoi se pun cu unt, la rumenit putin. Dupa ce carnea s-a fiert, se scoate din vas, se dezleaga, se asaza pe o farfurie mai adanca, se pun deasupra bucatele de unt si se tine Ia cald. Se rumenesc in unt doua linguri de faina la foc mare si se sting cu zeama de carne. Se adauga ciupercile si se lasa sa mai dea cateva clocote, se sareaza, se pipereaza si se toarna deasupra ruladei.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Rulada de porc Curcan umplut Friptura de vita la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa