Choucroute à l'alsacienne (Mincare de varza murata alsaciana)

Se spala varza in mai multe ape. Intr-un vas, de preferinta din lut, se pune untura in care se prajeste usor ceapa taiata marunt. Se inmoaie cu vinul

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg varza murata taiata fidelute
  • 2 ciolane de porc
  • 1 kg carne grasa de porc din saramura sau 1/2 umar de porc
  • 300 grame piept de porc afumat
  • 300 grame piept de porc sarat
  • 200 grame cirnati de porc
  • 6 cremvursti
  • sare si piper
  • 1 foaie de dafin
  • 3 cuisoare
  • 2 cepe
  • 3 catei de usturoi
  • 1/2 litri vin alb sec (Sylvaner sau Riesling)
  • 1/4 litri de apa
  • 150 untura de porc sau de gisca

Mod de preparare

Se spala varza in mai multe ape. Intr-un vas, de preferinta din lut, se pune untura in care se prajeste usor ceapa taiata marunt. Se inmoaie cu vinul si cu apa. Se aranjeaza carnea pe fundul vasului si se acopera cu varza. Se sareaza foarte usor (daca este nevoie) si se pipereaza dupa gust. Se adauga condimentele. Se acopera vasul si se da la cuptor la foc mijlociu, 180 grade timp de 1 h 30 min. (In lipsa unui vas care merge la cuptor se poate fierbe si pe ochi de aragaz.) Se fierb separat cremvurstii cu putina bere. Se prajesc separat cirnatii. Dupa fierbere se aranjeaza varza pe un platou adinc si cald. Se aseaza deasupra carnea, cirnatii si cremvurstii.
Se serveste cu cartofi fierti in coaja si se accompagneaza de un vin alb sec, Riesling sau Sylvaner in functie de cel utilizat la fierbere.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca