Musaca de varza

Musacaua de varza se prepara din carne tocata de porc, smantana, rosii, varza, ulei, ceapa, ardei, verdeata si condimente.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg varza
  • 500 gr carne de porc
  • 7 linguri smantana
  • 500 gr rosii
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • verdeata
  • zeama de carne
  • pesmet

Mod de preparare

Se prajeste carnea tocata in ulei impreuna cu ceapa. Se adauga sare, piper si verdeata tocata. Se oparesc frunzele de varza. Separat, se unge o tava cu ulei, se presara pesmet si apoi se intind cateva foi de varza si bucati de ardei gras. Deasupra se pune un strat de carne tocata, apoi alt rand de varza, pana se termina ingredientele. Se presara peste ultimul rand de varza pesmet, putina grasime, smantana si sare. Se pune totul la cuptor, apoi se scoate musacaua si se rastoarna pe un platou.


Se serveste calda, cu smantana deasupra.
Alte retete culinare:
Ciulama de ciuperci cu mamaliguta
Iahnie de fasole
Mancare de mazare

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...