Sarmale de post cu ciuperci

Intr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune in apa clocotita pentru a

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o varza mica
  • 500 gr ciuperci
  • o ceapa mare
  • 2 linguri de ulei
  • o lingura de otet
  • 2 linguri de sos de rosii
  • 100 gr orez
  • sare
  • piper
  • boia

Mod de preparare

Intr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune in apa clocotita pentru a se desface frunzele. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Ciupercile se curata, se spala si se maruntesc. Intr-o tigaie, se caleste ceapa in ulei, la foc mic, pana devine sticloasa. Se presara putina boia si se amesteca. Intr-un castron se pun ciupercile, orezul spalat si scurs de apa. Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca bine. Apoi se adauga ceapa calita din tigaie dupa ce a fost lasata putin sa se

raceasca. Cand s-au inmuiat frunzele de varza din oala, se scot pe o farfurie, la racit, se taie cotorul frunzei si se umple cu compozitia din castron. Sarmalele se ruleaza si se inchid la capete. Frunzele mici de varza ce nu se pot umple, se taie si se aseaza pe fundul unei oale mari (aproximativ jumatate din cantitate). Se pun sarmalele, deasupra se pune restul de varza taiata, sosul de rosii si apa cat sa le acopere. Se lasa la fiert, la foc mic. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate o sarma si se verifica daca e fiarta (orezul trebuie sa fie moale).


Se servesc calde.

Alte retete de post recomandate:

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura

Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....

Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeura
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos