Sarmalute in foi de varza dulce

La carnea tocata ,calita in ulei masline,condimentata din belsug, adaugam orezul spalat, calim in continuare, apoi umplem foile de varza cu aceasta c

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne tocata
  • ulei de masline
  • orez
  • foi de varza proaspata
  • usturoi
  • suc de lamaie
  • condimente din belsug pentru carne
  • sare

Mod de preparare

La carnea tocata ,calita in ulei masline,condimentata din belsug, adaugam orezul spalat, calim in continuare, apoi umplem foile de varza cu aceasta compozitie(trebuie sa iasa sarmalute mici,dimensiunea aratatorului),punem apa cat cuprinde,sare si fierberea obisnuita ca la sarmale.

Cand se evapora apa,si sunt aproape fierte,adaugam usturoi pisat,nu foarte fin si suc de lamaie,mai lasam cateva min.

Apoi stingem focul, stau acoperite cateva min.

Eu folosesc un amestec de condiment special pentru orez sau arome pentru carne, compozitia trebuie sa fie bine condimentata.
Pofta buna!

Reteta Sarmalute in foi de varza dulce a fost propusa de rym pe forum culinar.ro

Alte retete de sarmale gasiti aici:

Sarmale moldovenesti,

Sarmale,

SARMALE CU SOIA PENTRU VEGETARIENI

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...