Varza calita cu carne de porc

Carnea se taie in bucati si se sareaza. Se incinge uleiul si se rumenesc bucatile de carne, adaugandu-se putina apa si Iasandu-se sa se inabuse. Varza

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g carne de porc
  • o varza acra
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de pasta de tomate
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • o foaie de dafin
  • smantana

Mod de preparare

Carnea se taie in bucati si se sareaza. Se incinge uleiul si se rumenesc bucatile de carne, adaugandu-se putina apa si Iasandu-se sa se inabuse.

Varza se spala, iar daca este prea sarata se lasa in apa rece, la desarat, dupa care se toaca fideluta. Se stoarce si se adauga peste carne, sa se caleasca. Se adauga

pasta de tomate dizolvata in putina apa, sare, o foaie de dafin si boabele de piper si se lasa la fiert, acoperind vasul cu un capac. Dupa ce s-au fiert, se mai introduc la cuptor pentru un sfert de ora.
Se serveste cu smantana.

Alte retete simple recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...