Varza calita cu sunculita afumata

Luam varza si o tocam marunt marunt (asa fierbe mai repede), o presaram cu sare si o lasam aproximativ 30 minute. Cat timp varza sta de vorba cu sarea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza mare (a mea a avut 2.100 kg)
  • 1 ceapa mare
  • 400 gr sunculita afumata
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia dulce (cata dorim
  • pentru culoare)
  • foi de dafin
  • cimbru
  • 1 l bors
  • 2 cubulete knorr Costita afumata

Mod de preparare

Luam varza si o tocam marunt marunt (asa fierbe mai repede), o presaram cu sare si o lasam aproximativ 30 minute.

Cat timp varza sta de vorba cu sarea, noi ne apucam de treaba: tocam ceapa si o punem la calit.

Taiem sunculita afumata fasii sau cum dorim si o adaugam peste cepa calita impreuna cu sare, piper si boia dulce.

Amestecam totul si lasam sa se intrepatrunda aromele.

Dar iata ca cele 30 de minute au trecut si trebuie sa ne apucam de "stors" varza astfel incat sa iasa apa din ea.

Adaugam varza stoarsa peste sunculitza care sfaraie in oala

Amestecam totul bine bine ca sa nu se lipeasca varza.

Separat, punem intr-o craticioara 1 l apa si scaldam acolo borsul praf (1 lingurita), cubuletele de knorr si amestecam bine.

Turnam acest amestec peste tot ceea ce exista in oala, amestecam bine, lasam pe aragaz pana incepe sa fiarba, adaugam o ploaie mica de boia si bagam totul la cuptor pentru o ora si jumatate.


Pofta buna!

Reteta Varza calita cu sunculita afumata a fost propusa de Patricia Iordache pe forum culinar.ro

Alte retete cu varza gasiti aici:

Gratin de varza rosie,

Varza murata cu ciolan fript,

VARZA LA CUPTOR

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Mic dejun

N-am obiceiul sa mananc dimineata, nici la pranz nu ma omor, mai seara ma apuca foamea....azi nu stiu ce m-a apucat, foamea...

Mic dejun
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca