Varza cu costita

Se curata legumele si se toaca marunt, ceapa se pune in ceva ulei la rumenit, dupa care adaugam costita. Cand aceasta este rumenita stingem cu putin

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza
  • 1 ceapa rosie(mare)
  • 1 ardei gras
  • 2 morcovi
  • 3-400 g costita
  • 1 ramura de leustean
  • 1-2 catei usturoi
  • 2 rosii mari(coapte bine)
  • 300 ml apa calduta/sau supa
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • eventual ceva granulat de usturoi

Mod de preparare

Se curata legumele si se toaca marunt, ceapa se pune in ceva ulei la rumenit, dupa care adaugam costita.

Cand aceasta este rumenita stingem cu putin vin alb.

Dupa ce vinul s-a evaporat, adugam restul legumelor tocate si ramurica de leustean.

Amestecam si mai lasam putinl pe foc, apoi adugam varza tocata si condimentam.

Adaugam si cana mare de apa calduta, invartim, iar apoi acoperim cu capac si dam focul mai incet.

Din cand in cand se mai amesteca.


Se serveste cu smantana si cu ardei iute murat.

Alte retete cu varza gasiti aici:

Varza la cuptor,

Varza calita cu sunculita afumata,

Costita cu varza murata

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...