Varza in stil ardelenesc

Cepele se taie in doua si apoi marunt, apoi se caleste impreuna cu slanina pana devine sticloasa. Se aduga varza murata clatita si stoarsa, saram puti

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 kg varza murata
  • 1
  • 5 kg varza dulce
  • 1 kg diferite tipuri de carne rosie
  • 500 g carne afumata
  • 250 g slanina clujeana
  • 250 g ciuperci Champignon
  • 50 g slanina
  • untura
  • 1-2 cepe
  • ciuperci de padure uscate
  • 1 pahar de vin rosu sec
  • piper macinat
  • foi de dafin
  • prune uscate
  • maiorana
  • sare
  • boabe de ienupar
  • pasta de rosii

Mod de preparare

Cepele se taie in doua si apoi marunt, apoi se caleste impreuna cu slanina pana devine sticloasa. Se aduga varza murata clatita si stoarsa, saram putin si se fierb impreuna apro. 45 de minute.

Intr-un alt vas se prajesc pe rand carnurile rosii, in ordinea vitezei de prajire, asezonam cu condimente, ciupercile inmuiate si feliate, apoi varza razuita si carnea afumata. Saram cu grija deoarece si carnea afumata este sarata. Le fierbem aprox.15 minute dupa care adaugam prunele uscate, slanina taiata cubulete si ciupercile Champignon.Mai fierbem 25 de minute. Apoi adaugam varza murata, vinul rosu si mai fierbem aprox.90 de minute. Asezonam cu miere si pasta de rosii. Daca este necesar mai fierbem
Alte retete recomandate:

Tocanita de pui

Vinete umplute

Vinete coapte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cheesecake cu jeleu de piersici

Un desert atat de divin, dar pe care am evitat sa il fac pana acum. De ce am evitat? Pentru ca, am zis ca, nu cred ca o sa le...

Cheesecake cu jeleu de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca