Se toaca marunt o ceapa cat o nuca si se caleste sticlos intr-un vas emailat cu o lingura de ulei alimentar. Se curata 800 g varza, se taie fideluta /
Se toaca marunt o ceapa cat o nuca si se caleste sticlos intr-un vas emailat cu o lingura de ulei alimentar.
Se curata 800 g varza, se taie fideluta /cca 1 cm latime/, fara cocean, se pune in vas cu ceapa. Se stinge cu 700 ml apa, se adauga sare / lingurita de cafea/, un praf de piper si mestecand din cand in cand, se fierbe cca o ora pana se inmoaie. Se adauga o portie de tocanita de soia fara apa si un buchetel de cimbrisor (se leaga cu ata alba) sau cimbru, caci acesta ii da gust „ardelenesc”. In lipsa cimbrului se poate aroma cu marar sau tarhon, in acest caz se pun o data cu celelalte condimente. Se fierbe in continuare, fara capac, 5 minute ca sa scada apa. Se scot plantele condiment, se drege cu 100 ml smantana.
Alte retete recomandate
Salate cruditati
Salata bulgareasca
Salata peste
Cand este ziua unui apropiat, a unui prieten, prefer sa ii fac un cadou dulce, decat sa ii cumpar ceva si sa nu ii placa....
Desert tort cu biscuiti, crema de vanilie, jeleu si mousse de zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti