Budinca simpla si rapida cu branzeturi

Nu folosim cumvantul sufle pentru ca toata lumea se sperie de el, iar aceasta este o reteta simpla de budinca cu branzeturi la cuptor. Puteti folosi orice fel de branza, se prepara foarte usor.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • putin unt
  • 135g parmezan ras
  • 4 oua
  • 300g branzeturi
  • razuite
  • 100ml smantana
  • o lingura de ierburi tocate (patrunjel
  • cimbru sau tarhon merg)
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

O reteta de budinca cu branza perfecta pentru cand iti doresti o masa simpla si rapida.

preincalzeste cuptorul la 200 grade celsius. Unge cu unt farfurii adanci potrivite pentru cuptor, boluri sau recipiente pentru sufle, si aseaza pe fundul fiecaruia parmezan razuit.

Separa ouale, adauga branza in galbenusuri si putin din parmezan, verdeturile, smantana, sare si piper dupa gust.

Mixeaza albusurile pana cand sunt ferme dar pufoase, si amesteca-le usor impreuna cu aluatul din galbenusuri. Umple formele pregatite cu aluat, iar deasupra presara din nou parmezan.

Da budinca la cuptor, pe o tava ce a fost lasata inauntru pentru 10-15 minute, pana sunt aurii in exterior si moi in interior.


Budinca de branzeturi la cuptor se serveste calda, imediat.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...