Chiftelute de ricotta in sos de rosii

Am preparat mai intai sucul de rosii (eu am folosit passata pomodoro). Am calit un pic de ceapa in ulei, am adugat suc de rosii, sare, zahar si am la

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru suc de rosii: ceapa
  • suc de rosii
  • sare
  • zahar
  • Pentru chiftelute: 300 gr. ricotta
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • patrunjel tocat
  • pesmet

Mod de preparare

Am preparat mai intai sucul de rosii (eu am folosit passata pomodoro). Am calit un pic de ceapa in ulei, am adugat suc de rosii, sare, zahar si am lasat la fiert la foc mic, pana se ingroasa putin.

In timp ce fierbe se prepara chiftelutele cu aproximativ 300 grame ricotta (romana) un ou, sare, piper, patrunjel tocat si pesmet (atat cat este necesar sa formati chiftelute), nu se mai lipeste de maini si e usor de modelat.

Le puneti usor in sucul ce fierbe, daca sucul nu le acopera, le intoarceti cu delicatete. Cand s-au umflat putin, sunt gata!
Se pot servi cu paste.

Pofta buna!

Reteta Chiftelute de ricotta in sos de rosii a fost propusa de EATALY pe forum culinar.ro

Alte retete cu ricotta gasiti aici:

Pizza cu ricotta si spanac ,

Tort cu Ricotta si afine ,

Tarta cu ricotta si rosii .

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...