Chiftelute vegane

Chiftelutele vegane sunt delicioase. Pentru prepararea acestei retete de post aveti nevoie de cartofi, morcovi, telina, faina, ulei si condimente.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 7 cartofi mari
  • 3 morcovi marisori
  • 1/2 telina mare
  • faina alba
  • ulei
  • condimente dupa gust: sare
  • piper
  • usturoi (facultativ)

Mod de preparare

Chiftelutele vegane sunt delicioase. Am preparat aceasta reteta de post pentru ca ai mei au hotarat sa posteasca. Ii apreciez, mai ales ca mama este un consumator mare de lactate, iar tata carnivor.

Asa ca meniul zilnic trebuie sa fie cat mai variat si gustos. Asa ca am intrat in bucatarie cu ganduri mari de creatie, azi facem chiftelute. Dar, de post!

Legumele se pun la fiert. Dupa ce sunt fierte si racite, se curata, se paseaza, se amesteca cu 2 maini de faina (asta a fost masuratoarea mea), ulei- 5 linguri si condimente dupa gust.

Mai apoi se fac chiftelute, se aseaza in tava de copt si se ung cu putin ulei deasupra. Eu le-am pus la copt in cuptor pentru a fi mai usoare la stomac. Am pus hartie de copt in tava si am uns-o cu putin ulei.

Le-am lasat la cuptor pana s-au rumenit putin. Trebuie sa specific faptul ca eu le-am intors in tava pentru a fi uniforme la culoare.

Pofta buna!

 


Sunt delicioase! Chiftelutele vegane merg excelent cu muratura sau sos de rosii.

Aceasta reteta a fost trimisa de Ana pentru concursul media-content.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...