Crochete de gris

Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se adauga grisul in ploaie. Se fierbe la foc mic, amestecind incet ca sa nu se prinda. Se adauga o lingu

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l lapte dulce nefiert
  • 200 g de gris
  • 2 oua crude
  • 2 linguri de unt
  • sare
  • 1 ceasca de ulei
  • 3 linguri de pesmet

Mod de preparare

Se pune laptele la fiert si cind da in clocot se adauga grisul in ploaie. Se fierbe la foc mic, amestecind incet ca sa nu se prinda. Se adauga o lingurita de sare si doua linguri de unt.

Grisul se ia de pe foc dupa un sfert de ora de fierbere neintrerupta, se raceste punind vasul intr-o cratita cu apa rece, se adauga doua oua batute spuma si se amesteca bine.

Se intinde un strat gros pe o planseta unsa cu ulei, din care se taie batoane lungi de 4-5 cm, care se trec prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

Crochetele se servesc ca garnitura la legume sote sau la friptura de pasare.
Pofta buna!

Va recomandam si alte retete culinare:

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Ciuperci umplute

Sos rosu de ciuperci cu ceapa

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!