Fasole batuta (de post)

Se spala fasolea si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa, se adauga sare, o ceapa taiata in sferturi, morcovi, pastarnacul curatat si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 600 gr fasole cu bobul mare
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se spala fasolea si se pune la fiert. Dupa cateva clocote se schimba apa, se adauga sare, o ceapa taiata in sferturi, morcovi, pastarnacul curatat si taiat in bucati mari.

Cand fasolea s-a fiert se scurge apa, dar nu o arunca, si legumele se scot.

Se zdrobeste cu blenderul sau cu masina de tocat pana se obtine o pasta fina. Pasta se subtiasa cu o parte din apa pastrata si se toarna cateva linguri cu ulei si se amesteca.

Cele 4 cepe ramase se tau si se calesc in ulei oana devine aurie.
Se pune pasta de fasole in boluri, iar deasupra se acopera cu ceapa calita.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri americane cu ciocolata (reteta video)

Dragii mei, de mult timp nu am mai facut fursecuri si m-am gandit sa va arat o reteta de fursecuri americane cu ciocolata sau...

Fursecuri americane cu ciocolata (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca