Gratar de soia

Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se toaca marunt o ceapa mijlo

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 buc. de felii de soia
  • o ceapa mijlocie
  • 30 ml de ulei
  • 4 ardei
  • 4 rosii
  • o lingurita de boia
  • o lingurita de sare
  • 1 catel de usturoi
  • o lingura de faina
  • 50 ml de apa

Mod de preparare

Mai intai se pun la inmuiat intr-o tigaie12 bucati de felii de soia mai mici, conform retetei Jumari de soia. A doua zi, se toaca marunt o ceapa mijlocie, se caleste in 30 ml ulei pana devine sticloasa. 4 ardei de marime mijlocie se spala sub jet de apa, se taie fasii pe lungime, se adauga la ceapa, se calesc sub capac. Cand incep sa se vestejeasca , se adauga 4 rosii de marime mijlocie taiate felii groase. Se amesteca 1 l.c. boia, 1 l.c. rasa de sare, 1 catel de usturoi pisat, se fierbe in continuare pana se fac rosiile, atunci se scoate capacul de pe tigaie si se continua prajirea pana la evaporarea lichidului. Pana se inmoaie ardeii, feliile de soia se prajesc pe amandoua partile in 80 ml ulei si se pun deoparte. Daca se simte mirosul ardeiului prajit, se presara ghiveciul cu l.c. de faina, se stinge cu 50 ml apa si se fierbe. In final, se pun feliile de soia, se intorc in sos pe ambele parti ca sa preia aromele. Se serveste cald. Se consuma cu paine sau cu orez fiert pe aburi. Este foarte delicios si cu spaghete, dar, in acest caz, dupa faina se amesteca cu 50 ml smantana. Iarna, ardeii verzi si rosiile se inlocuiesc cu 4 linguri pline cu ghiveci si ½ l.c. pasta de rosii. Persoanele amatoare de ghiveci pot dubla cantitatea de ardei verzi si rosii, folosind materie prima conservata. In acest caz, se foloseste pentru prajit ulei (40 ml).
Alte retete vegetariene recomandate

Mazare sote

Tocanita de urzici

Ciulama de ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra

Ador prăjiturile cu dovleac. Pregătesc această Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra în fiecare an,...

Reteta de briose cu dovleac si ciocolata neagra
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca