Gulii prajite cu crusta de morcovi si cascaval

1. Guliile se taie in felii si se fierb in apa cu sare 8 minute. Se scot din apa si se pastreaza 1/4 l din apa in care au fiert. 2. Cartofi se fierb i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 gulii
  • sare
  • 750g cartofi mici
  • 3 linguri unt
  • 30 g faina
  • 1/4 lapte
  • 3-4 linguri frunze de patrunjel tocat
  • 3-4 linguri praz verde taiat in inele
  • piper alb macinat
  • 1 lingurita praf de supa de legume
  • 250 g morcovi
  • 125 cascaval
  • 2 oua
  • 3-4 linguri ulei de folarea-soarelui

Mod de preparare

1. Guliile se taie in felii si se fierb in apa cu sare 8 minute. Se scot din apa si se pastreaza 1/4 l din apa in care au fiert.

2. Cartofi se fierb in apa cu sare, 20 minute. Apoi se curata de coaja. Untul se pune la incins, se amesteca cu 3 linguri de faina si in final se toarna laptele, se lasa sa dea un clocot si se fierbe inca aproximativ 5 minute.

Verdeturile se pun in sos. Se pastreza 1 lingura de verdeturi. Sosul se condimenteaza cu sare, piper si supa de legume si se pastreaza la cald.

3. Se rad morcivii si cascavalul pe razatoare mare, se amesteca intr-un castron.

Ouale se bat, se sareaza si se pipereaza. Restul de faina se pune intr-o farfurie adinca si se dau feliile de gulie prin faina, apoi prin ou si in final prin compozitia de morcovi si cascaval.

4. Feliile de gulii se prajesc in ulei fierbinte aproximativ 2 minute. Se servesc cu sos cartofi si deasupra se presara verdeata tocata.
Pofta buna!

Reteta Gulii prajite cu crusta de morcovi si cascaval a fost propusa de Cristina pe forum culinar.ro

Alte retete cu gulii gasiti aici:

Mancare de gulii,

Gulii umplute cu orez,

Gulii cu smintina

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert sufleu de branza cu capsuni

Un desert rapid, ușor și tare bun.

Desert sufleu de branza cu capsuni
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca