Iahnie de fasole

Iahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne. Daca tocatura este prea densa, se amesteca cu put

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g de fasole uscata
  • lapte
  • busuioc
  • 800 g de cartofi

Mod de preparare

Iahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne.

Daca tocatura este prea densa, se amesteca cu putin lapte si se da in clocot.

Iahnia devine mai picanta adaugand o lingura cu busuioc in apa in care fierbe fasolea.

Se pastreaza la frigider.

In ceea ce priveste cantitatile, la cartofi 800 g , la fasolea uscata 400 g sunt suficiente, daca se servesc alaturi de alt fel de mancare.

Pasoarul de cartofi se spala imediat dupa utilizare sau se lasa in apa , deoarece cartofii se usuca pe el si este foarte greu de curatat.
Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii