Iahnie de fasole

Iahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne. Daca tocatura este prea densa, se amesteca cu put

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g de fasole uscata
  • lapte
  • busuioc
  • 800 g de cartofi

Mod de preparare

Iahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne.

Daca tocatura este prea densa, se amesteca cu putin lapte si se da in clocot.

Iahnia devine mai picanta adaugand o lingura cu busuioc in apa in care fierbe fasolea.

Se pastreaza la frigider.

In ceea ce priveste cantitatile, la cartofi 800 g , la fasolea uscata 400 g sunt suficiente, daca se servesc alaturi de alt fel de mancare.

Pasoarul de cartofi se spala imediat dupa utilizare sau se lasa in apa , deoarece cartofii se usuca pe el si este foarte greu de curatat.
Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide