Iahnie de fasole

Iahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne. Daca tocatura este prea densa, se amesteca cu put

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g de fasole uscata
  • lapte
  • busuioc
  • 800 g de cartofi

Mod de preparare

Iahnie de fasole din 400 g fasole uscata care se fierbe bine si se trece prin masina de tocat carne.

Daca tocatura este prea densa, se amesteca cu putin lapte si se da in clocot.

Iahnia devine mai picanta adaugand o lingura cu busuioc in apa in care fierbe fasolea.

Se pastreaza la frigider.

In ceea ce priveste cantitatile, la cartofi 800 g , la fasolea uscata 400 g sunt suficiente, daca se servesc alaturi de alt fel de mancare.

Pasoarul de cartofi se spala imediat dupa utilizare sau se lasa in apa , deoarece cartofii se usuca pe el si este foarte greu de curatat.
Pofta buna!

Alte mancaruri romanesti va recomandam mai jos:

Mancare de mazare cu carne si sos de rosii

Mancare de mazare cu pui

Supa de mazare

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos