Mancare de gutui

Gutuile, spalate, taiate si curatate de seminte se pun impreuna cu ceapa tocata marunt in unt, pe foc. Se lasa sa se inmoaie bine, iar apoi se toarna

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 gutui
  • 1 lingura unt
  • 1 ceapa
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • sare

Mod de preparare

Gutuile, spalate, taiate si curatate de seminte se pun impreuna cu ceapa tocata marunt in unt, pe foc. Se lasa sa se inmoaie bine, iar apoi se toarna un pahar cu apa si pasta de rosii. Se potriveste la gust cu sare si zahar ars, stins cu 2 linguri de apa si vin. Se lasa sa fiarba pe foc mic, pana scade apa si devine un sos.


Se serveste calda.

Alte retete:

Dulceata de gutui

Ciuperci umplute

Placinta cu dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide