Dupa ce prunele au fost tinute la inmuiat in apa calduta se spala bine. Intre timp se toaca marunt ceapa si se caleste pe foc mic, in ulei fierbinte.
Dupa ce prunele au fost tinute la inmuiat in apa calduta se spala bine. Intre timp se toaca marunt ceapa si se caleste pe foc mic, in ulei fierbinte. Se adauga faina si se stinge cu un pahar de apa. Prunele se adauga si ele, apoi vinul si zaharul ars cu 2 linguri de apa. Se potriveste cu sare si se lasa la fiert, pana apa scade si devine sos.
Aceasta mancare se serveste calda.
Alte retete culinare:
Papanasi fierti
Cartofi la cuptor
Mancare de mazare
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti