Orez calit

Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei. Cand se albeste, se sting

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 325 gr orez
  • ulei
  • sare
  • vegeta
  • lamaie
  • ceapa mica

Mod de preparare

Se alege orez (325 g) cu boabe lungi, se spala in strecuratoare sub jet de apa calda si se caleste in doua linguri de ulei.

Cand se albeste, se stinge cu 70 ml de apa calda. Apoi se adauga o lingura cu sare sau o lingurita de Vegeta, se pune capacul si se lasa sa fiarba pe plita, la flacara economica.

Daca nu se inmoaie suficient, se amesteca cu o furculita si se mai adauga putina apa calda, lasandu-l sa mai fiarba.

Nu se amesteca in timpul fiertului, pentru ca devine lipicios.

Amatorii de gusturi exotice pot pune in apa de fiert putin curry.

Daca orezul este lipicios de felul lui, se pun in apa cativa stropi de lamaie care vor reduce lipirea.

Va fi mai delicios daca in apa de fiert odata cu sarea se pune si o ceapa mica curatata.

Aceasta garnitura preferata de multi consumatori va fi si mai gustoasa daca se presara cu patrunjel tocat marunt, dar se poate adauga si la apa de fiert.

La felurile de mancare combinate cu orez, de ex. legume prajite, este suficienta o cantitate de 250 g orez. Se serveste cald. Se pastreaza in frigider. Daca se intareste pana a doua zi ,se adauga putina apa si se incalzeste sub capac, pana la aburire.
Alte preparate culinare recomandate:

tocanita de pui

Ciorba de perisoare

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Gulas

Retete de gulas sunt multe si fiecare zona are specificul ei. Gulasul este o reteta foarte veche, care se face la ceaun....

Gulas
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca