Oua in aspic cu sunca

Oule in aspic cu sunca este o mancare cu carne si oua delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Se fierb ouale cleioase si se aranjeaza pe un platou rotund.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oua
  • sunca
  • Aspicul – se folosesc un litru de supa de oase
  • trei pachetele de gelatina Dr.Oetker
  • usturoi
  • sare
  • piper – dupa gust

Mod de preparare

Oule in aspic cu sunca este o mancare cu carne si oua delicioasa ce poate fi servita ca si aperitiv. Se fierb ouale cleioase si se aranjeaza pe un platou rotund. Pe un postament de sunca taiata, ouale taiate in jumatati se aranjeaza in cercuri cu taietura in sus, iar in centrul fiecarui galbenus se aplica pentru ornament o rondela de sunca. Se glaseaza cu aspic, iar in spatiul dintre oua si in jurul lor se aranjeaza aspic tocat.
Aspicul – se folosesc un litru de supa de oase, trei pachetele de gelatina Dr. Oetker, usturoi, sare, piper – dupa gust. Punem gelatina in supa rece, apoi o incalzim la Bai – Marie. La sfarsit, strecuram prin tifon ca sa ramana limpede, apoi folosim la ce ne trebuie.


Ouale in aspic cu sunca se serveste rece.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...