Oua in sos de mustar

Se pune untul intr-o tigaie la incins ,se adauga faina,lasati putin sa se prajeasca,turnati supa de gaina si amestecati la foc mic vreo 10 minute. Oua

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 30 g faina
  • 40 g unt
  • 125 ml supa de gaina
  • 8 uoa
  • 2 castraveti murati
  • 125 ml lapte
  • 150 ml smantana(aia subtire din comert)
  • 1 lingura de mustar -Dijon
  • 1/4 lingurita coaja de lamaie rasa(f. fina)
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 4 ramurele de marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune untul intr-o tigaie la incins ,se adauga faina,lasati putin sa se prajeasca,turnati supa de gaina si amestecati la foc mic vreo 10 minute.

Ouale le fierbeti 5 minute.

Castravetii murati iitaiati cubulete(micute).

In tigaia cu sos adaugati laptele,smantana,mustarul ,castravetii,zeama si coaja de lamaie,sarati si piperati dupa gust, amestecati inca 2 minute la foc mic.

Ouale se taie de-a lungul in jumatate.

Reteta e pentru 4 persoane.

Sosul se pune pe (4) farfurii,4 jumatati de ou se pun deasupra(pe fiecare farfurie) se orneaza cu ramurica de marar.
Pofta buna!

Reteta Oua in sos de mustar a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu oua gasiti aici:

Oua umplute cu ciuperci,

Oua umplute cu ton,

Bruschette cu crema de oua si branza

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

Reteta de preparare a papanasilor Un desert romanesc foarte popular, ideal pentru o masa simpla, traditionala!!!Puteti...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca