Reteta de Oua romanesti - Reteta video

M-am gandit ca ai putea pregati oua romanesti, sau posate daca vrei sa fii mai fancy in descriere. Este un preparat simplu pe care-l stiu de la bunicul meu, din bogata baza de retete a sa, de numai doua, dintre care una era mamaliga :)

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 1 lingura de otet
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 litri de apa fiarta
  • putin ulei de masline
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pune apa cu sarea la fiert.

In momentul in care aceasta fierbe, adaugati lingura de otet.

Amestecati in apa cu un tel pana creati un mic vartej.

Sparge primul ou intr-un pahar si apoi toarna-l in interiorul acestui vartej. Faci acest lucru pentru a evita separarea albusului de galbenus.

Da focul mai mic si lasa-l acolo cca 3 minute. Fa ouale pe rand ca sa eviti spargerea acestora.

Scoate-l pe o farfurie folosindu-te de o spumiera, apoi repeta procesul pentru celelalte oua.

Taie ceapa rondele si caleste-o in ulei de masline. Adaug-o apoi peste ouale posate.

Ele se pot servi cu cateva felii de paine prajita sau cu mamaliguta.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide