Rosii umplute cu orez

Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Pulpa rosiilor se caleste in putin ulei. Se taie ceapa marunt, se caleste impreuna cu orezul fiert, p

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rosii
  • 3 cepe
  • 2 linguri de orez
  • 150 ml ulei
  • 20 ml smantana
  • 1 lingurita de faina
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie un capacel fiecarei rosii si se scobesc. Pulpa rosiilor se caleste in putin ulei.

Se taie ceapa marunt, se caleste impreuna cu orezul fiert,

putina sare si piper, 2-3 linguri de pulpa de rosii si

patrunjelul tocat marunt.

Dupa ce s-a racit putin, se umplu

rosiile cu aceasta compozitie.

Se aseaza apoi rosiile intr-un vas si se adauga pulpa de rosii ramasa, pasirata.

Se pun din nou la foc si, cand sunt aproape gata, se adauga smantana, amestecata cu putina faina.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu rosii:

Supa de rosii cu galuste

Ciorba de rosii

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...