Sarmalute de post

Se desface varza in foi. Se fierb in apa cu sare 15 minute. Spalati orezul in 3-4 ape si fierbeti-l 10 minute. Curatati si spalati ceapa, tocati-o m

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g miez de nuca macinat
  • 1 varza mare proaspata
  • 3 cepe
  • 200 g orez
  • 1 morcov mare500ml suc de rosii
  • 200ml vin alb sec
  • 150 ml ulei
  • 4 mere rase
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se desface varza in foi. Se fierb in apa cu sare 15 minute.

Spalati orezul in 3-4 ape si fierbeti-l 10 minute.

Curatati si spalati ceapa, tocati-o marunt, apoi caliti-o 5 minute in ulei. Adaugati morcovul curatat, spalat si dat pe razatoarea mare, merele rase, stafidele si cimbrul. Potriviti de sare si piper si lasati la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand.

Luati de pe foc si adaugati orezul, miezul de nuca si 100ml suc de rosii fierbinte.

Amestecati bine si cu acest amestec umpleti foile de varza si rulati-le.

Varza ramasa taiati-o fideluta si puneti-o pe fundul unei cratite.

Peste aceasta puneti sarmalutele, vinul, sucul de rosii ramas si eventual o cana de apa, pana cand lichidul acopera sarmalele. Fierbeti-le acoperit la foc mic, sau puneti cratita la cuptor pentru 40 de minute.
Alte retete cu sarmale:

Sarmalute de post

Sarmalute in foi de vita

Sarmale cu varza acra

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...