Spaghete cu busuioc si sos de rosii

Se pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga spaghetele si se lasa pe foc mic.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g spaghete
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 telina mica
  • 2 dovlecei potriviti
  • Cateva fire de ceapa verde
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov potrivit
  • Cativa catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • Suc de rosii de la cateva rosii (300-400 g)
  • Busuioc proaspat Parmezan sau orice telemea aveti
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Se pun 2 litri de apa la fiert cu putina sare si ulei sa nu se lipeasca pastele. Cand a inceput sa fiarba se adauga spaghetele si se lasa pe foc mic. Le lasam sa fiarba «al dente», adica sa nu fie foarte fierte si apoi le strecuram, le stropim cu putin ulei si le dam sub un jet de apa rece. Dovlecelul si telina se dau prin razatoarea mare sau se taie cubulete mici.

Morcovul si branza se dau prin razatoarea mica iar ceapa, patrunjelul si cateva fire de telina se toaca marunt. Ardeiul se taie julien iar rosiile se mixeaza. Usturoiul se piseaza in mojar impreuna cu cateva frunzulite de busuioc. Ceapa se caleste in uleiul incins dupa care se adauga usturoiul si morcovul. Adaugam ardeiul si mai calim cateva minute. Punem patrunjel si frunze de telina. Adaugam telina, dovlecelul si condimente dupa gust (curry, paprika, vegeta, piper).

Dupa ce s-au calit bine se adauga sucul de rosii. Se lasa sa scada si la urma se pun pastele si se mai tine pe foc sa se intrepatrunda aromele. Spre sfarsit se pune restul de verdeata si branza amestecand usor sa nu se zdrobeasca. Mie imi plac in general pastele bineinteles, cu sos, ca sa zic asa si nu pastele simple peste care se aseaza sosul in farfurie. Daca branza e sarata aveti grija cata sare si condimente folositi.


Se serveste cald si ornat cu frunze proaspete de busuioc si parmezan ras.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Daca as fi vazut mai intai pozele as fi zis ca este o reteta destul de complexa si nu m-as fi bagat, dar s-a dovedit a fi...

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii