Tarta cu ierburi aromate

Pentru ALUAT: se amesteca bine toate ingredientele, se adauga putina apa si se framanta pana se formeaza o coca. Se toaca marunt patrunjelul si mararu

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 250 g faina
  • 50 g unt
  • 2 lingurite de drojdie uscata
  • o lingura ulei de masline
  • sare si piper
  • UMPLUTURA:
  • 2OOg de cascaval ras
  • 5 oua
  • 350 ml lapte
  • 100 g smantana
  • o legatura de patrunjel
  • o legatura de marar
  • 3 crengute de cimbru
  • un varf de nucsoara
  • un varf de boia dulce
  • sare si piper

Mod de preparare

Pentru ALUAT: se amesteca bine toate ingredientele, se adauga putina apa si se framanta pana se formeaza o coca.

Se toaca marunt patrunjelul si mararul; intr-un bol de bat bine ouale, se adauga cascavalul ras, laptele, smantana, verdeata tocata si omogenizati.

Se condimenteaza cu nucsoara, boia, sare si boia.

Se intinde foaia de aluat si se aseaza intr-o forma rotunda de tarta, unsa cu putin unt.

Se toarna compozitia de mai sus si se introduce tarta in cuptor, timp de 35- 45 de minute, 210 grade C.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele cu ton

Dragii mei, vin cu o reteta pentru voi absolut deliciosa, din peste, potrivita si pentru cei care tin post. Incerc sa mai...

Chiftele cu ton
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca