Turnulet crocant (de post)

Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine ) Adauga apa si otetul si se framanta u

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe (rosie si alba)
  • 200 gr de cascaval
  • 350 g de faina
  • 1 pachet de margarina
  • 1 lingura de otet
  • 3 linguri de apa
  • 500 gr de spanac
  • nuca zdrobita
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine )

Adauga apa si otetul si se framanta un aluat vartos. Dupa aceasta se lasa la rece catev ore, este de preferat sa stea peste noapte.

Se ia aluatul de la rece si se intinte, se decupeaza forme rotunde de dimensiune potrivita.

Se coc pe tava unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de copt pana devin aurii.

Intre timp se caleste spanacul in putin ulei (sau margarina) impreuna cu 1 1/2 ceapa taiata marunt.

1/2 de ceapa se taie julien, se amesteca cu spanacul calit (nu mai mult de 5 min.) cu nuca zdrobita, sare, piper dupa gust.

Asamblarea se face in momentul servirii astfel:

foietaj, umplutura de spanac, cascaval de post, aluat din nou si tot asa in functie de cat de inalt doresti sa fie turnuletul. Se dau la cuptorul incins 5 minute si se servesc imediat.
Pofta buna!

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide