Turnulet crocant (de post)

Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine ) Adauga apa si otetul si se framanta u

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 cepe (rosie si alba)
  • 200 gr de cascaval
  • 350 g de faina
  • 1 pachet de margarina
  • 1 lingura de otet
  • 3 linguri de apa
  • 500 gr de spanac
  • nuca zdrobita
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine )

Adauga apa si otetul si se framanta un aluat vartos. Dupa aceasta se lasa la rece catev ore, este de preferat sa stea peste noapte.

Se ia aluatul de la rece si se intinte, se decupeaza forme rotunde de dimensiune potrivita.

Se coc pe tava unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de copt pana devin aurii.

Intre timp se caleste spanacul in putin ulei (sau margarina) impreuna cu 1 1/2 ceapa taiata marunt.

1/2 de ceapa se taie julien, se amesteca cu spanacul calit (nu mai mult de 5 min.) cu nuca zdrobita, sare, piper dupa gust.

Asamblarea se face in momentul servirii astfel:

foietaj, umplutura de spanac, cascaval de post, aluat din nou si tot asa in functie de cat de inalt doresti sa fie turnuletul. Se dau la cuptorul incins 5 minute si se servesc imediat.
Pofta buna!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...