Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine ) Adauga apa si otetul si se framanta u
Intr-un castron se freaca faina si cu margarina pana devine nisipos (aceasta demonstreza ca s-a amestecat bine )
Adauga apa si otetul si se framanta un aluat vartos. Dupa aceasta se lasa la rece catev ore, este de preferat sa stea peste noapte.
Se ia aluatul de la rece si se intinte, se decupeaza forme rotunde de dimensiune potrivita.
Se coc pe tava unsa si tapetata cu faina sau pe hartie de copt pana devin aurii.
Intre timp se caleste spanacul in putin ulei (sau margarina) impreuna cu 1 1/2 ceapa taiata marunt.
1/2 de ceapa se taie julien, se amesteca cu spanacul calit (nu mai mult de 5 min.) cu nuca zdrobita, sare, piper dupa gust.
Asamblarea se face in momentul servirii astfel:
foietaj, umplutura de spanac, cascaval de post, aluat din nou si tot asa in functie de cat de inalt doresti sa fie turnuletul. Se dau la cuptorul incins 5 minute si se servesc imediat.
Pofta buna!
Ce faci cand ai niste zmeura delicioasa din gradina? Pregatesti o prajitura, iar familia o devoreaza ca si cum nu ar mai fi...
Desert prajitura cu zmeura, ciocolata si crema de vanilieDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti