Dovleceii umpluti sunt o mancare pe baza de legume foarte potrivita in zilele calde de vara, cand consumam mancaruri mai usoare. Dovleceii nu trebuie sa fie umpluti de fiecare data cu carne.
Se spala bine zucchini si se taie o felie din ei.se goleste interiorul cu o lingurita si se presara putina sare.
Se toaca marunt ceapa, usturoiul, maslinele si partea taiata din zucchini.eu le-am tocat pe toate in robot. Se pun apoi la calit in 1-2 linguri unt. Se taie rosiile cubulete si se adauga peste. Cand legumele s-au muiat se ia tigaia de pe foc si se pune sare, piper si parmesanul. Se adauga verdeata tocata.
Se pun in tava zucchini si se umplu cu ajutorul unei lingurite. Se taie mozzarella felii si se pun peste legume. Se toarna supa in tava.
Se pun la cuptorul preincalzit 20-25 min la 180grade, până când dovleceii sunt fragezi și ușor rumeniți. Dacă dorești ca suprafața dovleceilor să fie mai crocantă, poți adăuga câteva minute suplimentare de coacere.
Servește dovleceii umpluți fără carne ca atare sau cu o salată proaspătă alături. Poftă bună!
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii