Aglio, olio e peperoncino altfel

Aglio, olio e peperoncino altfel este o varianta de post a clasicei retete de paste cu usturoi si ulei.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 persoane:
  • - 1/2 pachet de spaghetti integrale
  • - o legatura mare de leurda
  • - 4 rosii bine coapte
  • - 1 usturoi verde (frunze)
  • - busuioc proaspat
  • - 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • - 3 linguri sos de rosii cu busuioc (preparat in casa)
  • - 1 lingurita harissa (optional
  • e foarte iute)
  • - 1 ardei iute rosu sau verde
  • - condimente: sare
  • piper
  • curcuma

Mod de preparare

1. Se pun pastele la fiert cu sare si 1 lingura ulei de masline circa 8 minute.
Intre timp...
2. Se spala si taie leurda, usturoiul proaspat si ardeiul iute supa preferinta
3. Intr-o tigaie se pune la sotat cu o lingura de ulei de masline si un pic de apa leurda, usturoiul frunze si ardeiul iute (aprox 3 minute), apoi se adauga rosiile si se mai lasa inca 3 minute. Se adauga sare, piper si curcuma dupa gust.
4. Se face un sos la rece din sos de rosii si harisa.
Pana acum au fiert si pastele...
5. Se strecoara pastele si se clatesc cu apa rece.
6. Se pune peste ele sosul rece si se amesteca.
7. Se adauga si sosul cu leurda si rosii.
8. Se orneaza cu busuioc proaspat.
Pofta Mare!


Pastele aglio, olio e peperoncino se servesc calde, ornate cu busuioc.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Baclava turceasca (reteta video)

O reteta delicioasa si aromata de Baclava care se face foarte usor si rapid

Baclava turceasca (reteta video)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca