Cochilii cu sos rece si castraveti

Cochilii cu sos rece si castraveti este o reteta de paste usoara si rapida. Fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga, apoi le punem la scurs.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 250 g de cochilii (paste)
  • 100 g masline
  • 2-3 castraveti potriviti
  • branzica proaspata degresata (o lingura plina)
  • iaurt degresat (200 g)
  • 4 fire de ceapa verde
  • patrunjel pentru decor
  • putin ulei de masline
  • putin chimen
  • cateva frunze de salata verde
  • sare si piper.

Mod de preparare

Cochilii cu sos rece si castraveti este o reteta de paste usoara si rapida. Fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga (aproximativ 10 minute), apoi le punem la scurs intr-o strecuratoare si le lasam sa se raceasca; eventual le trecem si sub jet de apa rece.

Intre timp pregatim si legumele astfel: taiem castravetii pe lung, apoi cuburi (atentie! ii lasam in coaja ), taiem si maslinele felii, ceapa verde rondele (pastram un fir pentru decor) si ne apucam si de sos; amestecam iaurtul cu branzica, adaugam putin chimen si putin ulei de masline, sare, piper dupa gust.

Dupa ce s-au racit pastele le amestecam cu legumele, turnam sosul si amestecam bine dar fara sa rupem pastele. Dam putin la frigider sa se raceasca si sa intre bine sosul in cochilii.


Cochilii cu sos rece si castraveti le servim pe pat de salata verde si presaram deasupra frunze de patrunjel si ceapa verde.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor

Îmi place să gătesc la cuptor, în pungă, deoarece mâncarea se face foarte ușor și este oarecum...

Reteta de sunculita taraneasca cu legume, in punga, la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca