Farfalle cu varza creata, pancetta, cimbru si mozzarella

Intr-o tigaie, prajiti pancetta in putin ulei de masline pana ce se rumeneste usor. Adaugati usturoiul maruntit si cimbrul si lasati-le pana se inmoa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 felioare de pancetta sau de bacon afumat
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • frunze de cimbru
  • 1 varza creata mare
  • 150 gr parmezan ras
  • 450 gr farfalle uscate
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 200 gr mozzarella
  • 200 gr seminte de pin

Mod de preparare

Intr-o tigaie, prajiti pancetta in putin ulei de masline pana ce se rumeneste usor. Adaugati usturoiul maruntit si cimbrul si lasati-le pana se inmoaie. Adaugati varza creata tocata marunt in prealabil si parmezanul, apoi amestecati totul si acoperiti cu un capac. Mai gatiti timp de inca 5 minute, scuturand din cand in cand tigaia, iar in paralel fierbeti farfallele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Atunci cand varza s-a patruns si s-a inmuiat bine, asezonati dupa gust si mai turnati niste ulei de masline extravirgin picant.


Puneti farfallele scurse peste varza iar in ultimul moment, adaugati mozzarella si semintele de pin, usor prajite, inainte. Serviti imediat.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Conopida la cuptor

Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...